Gott Nytt....

Sista dagen på 2008. Snart ska vi påbörja ett nytt år med nya möjligheter... Hur ska det bli?

2008 har varit ett toppen år. Det är året då man på riktigt tagit steget ut i livet och gått och blivit vuxen. Jag har tagit studenten som hitills var min bästa dag någonsin, det är fan lycka! Sen gick sommaren med allt där till och sen kom hösten och jag flyttade till Norge! Och norge vistelsen har faktiskt varit över mina förväntninga. Jag ångrar inte en sekund att jag flyttat och jag kommer att bli kvar här på obestämd tid, det enda jag vet är att jag inte ska härifrån än =)
Ja det får vara en kort resumé av mitt 2008! men det har nog varit mitt bästa år än sålänge !

2008 kräver en bra avslutning vilket jag hoppas det kommer bli!

En nyårsnatt i norge, bara det säger mycket. Jag tror det blir lyckat!



Gott Nytt År !

Hoppas alla kan få en värdig nyårsafton, ring ut det gamla, ring in det nya!

Puss Puss


yeeeey

God afton allesammans! nu sitter jag här i våran soffa i Norge och bara mår bra typ =) vi kom upp hit i lördags sen jobbade vi en sväng igår. Första gången vi jobbade helt på egen hand men det gick mycket bättre än jag räknat med efter att varit ledig ett tag ! det sitter som gjutet..

Idag skulle vi till skattekontoret för att fixa nytt skattekort för 2009, men 14,05 stod vi där och tro det eller ej men det stängde klockan 14,00 så det var bara att ge upp det. Istället begav vi oss till storcentret för aytt shoppa lite, främst en nyårs outfit. För tro det eller ej men vi jobbar inte förrän nästa måndag så vi kommer att kunna fira nyår ordentligt iaf ! Om jag vart lycklig, YEEEY :) Nyår ska firas, det ska firas rejält!
Där emot är planerna för nyår ännu inte helt planerade men vi blir kvar här i vårat kära Norge iaf. Jennifer kommer upp ikväll med Marie, Paulina, Jonte och Linus med sig i bilen vilket innebär att vi inte blir ensamma :) sen är ju Elin och Frida så klart lediga och ska vara med :) Så just nu känner jag att nyår kan få ett lyckat slut trots allt. Degerfors känns lite opepp, visst hade jag gärna varit där med mina pinglor, men känner ändå att det sedan skulle sluta i ett sånt där typiskt degerfors nyår som jag inte anser vilja ha just nu ! Det lutar förtillfället åt ett nyår i Oslo.. Jag tror det kan bli lyckat!

Ha en bra fortsättning!
Kyss

Back to normal..

Nu var julen över igen! hann man med ? vart tog dagarna vägen? :P
Julafton var som vanligt en dag med nära och kära, släkt och bekanta, kalle anka och tomten =) Alla nöjda och glada! Sen kom juldagen vilket innebar återträff med släkten för kalkon med mera och för att sedan ladda, träffa mina pinglor och sedan utgång =)
Kvällen igår var himla trevlig och det var så kul att få träffa alla mina pinglor igen, och även julklappsbytet hann vi beta av =) sen bar det av till hotellet där jag tror att nästan alla befann sig.. folk hit och dit och trångt menjag trivdes och lika glad över att få se och träffa alla man saknat så när man bor borta! Typiskt mig så halkade jag och landade i hörnet där allt glas var insopat så något skarsår här och där var vad man vaknade med imorse!

Men jag hade en kul kväll igår och jag vill tacka alla delaktiga :) Thaanx!

Och idag, tro det eller ej, så tog jag och Jonna tag i våra liv och klev upp för att hinna en sväng till örebro. Äckligt mycket folk så massa spring i affärer blev det inte direkt. Men jag fick iallafall med mig en ny fin dator hem, det var ju  lite av anledningen till varför vi åkte in! =) så  nu sitter jag här och inviger min dator och det känns fruktansvärt bra faktiskt :)

Nu ska det packas och trivas lite för att imorgon bege mig tillbaka "hem" till Norge och börja jobba osv :) Jag gillar det dock, ska bli skönt att komma tillbaka till våran lya och bara må gött igen!

nästa visit här i trakterna är ännu oplanerad och kan bli när som...



Keep in touch!
Puss

Dan före dopparedan...

hallå i julstöket!

Trots att man inte är lika exhalterad som man var som barn så längtar jag ändå till julafton. Det ska bli så mysigt, släkten samlade på nytt, och det var inte igår det inte.. släkten är värst!

Sen kan man ju inte annat än avundas av Jonathan, han är i extas 24/7 och bara väntar ! Det är nog dessa barn som förgyller julen trots allt, att se deras otroligt lyckliga ögon när tomten äntligen kommer! Som dom längtat, man minns hur man inte kunde sova natten innan och hur man vaknade först av alla för att se om tomten lämnat några paket vid sängen och om han ätit upp gröten man ställt ut :) Vilka tider!

Annars var jag även iväg i sista minuten på stan för att fixa de sista, lika rörigt som vanligt och folk är som galna, helt sinnes att det alltid är samma sak.. Men nu är allt klart, bara några klappar som behöver slås in sen ska jag bara må gött !

Ha en riktigt god jul !

Snart kommer tomten!

Puss!

Dan före dan....

Julen närmar sig med storm steg och trots att man inte är lika exstas som man var när man var liten så känner jag ändå att det ska bli mysigt :) Återigen samlas släkten bara för att må gött och ha det bra! och ännu roligare känns det när det var så länge sen nu! Släkten är värst, remember ? ;)

Imorgon ska jag in till stan för att inhandla de sista julklapparna och förhoppningsvis äta en ofantligt god och efterlängtat skinkmacka, en med ny gjord skinka på :)

I övrigt så mår jag ganska gött i julstöket, bortsätt från allt tjat och stress som förekommer.. Men det finns säkert någon charm med det också!
Jonathan är iaf här och håller hoppet om tomten kvar, ännu får man skåda ett barn som på julafton är lyckligare än någonsin, det värmer =)
När kommer tomten?

Nej nu väntar sängen!
God natt sweet!


no one knows..

Tjee!
Fredag idag, en dag närmare jul och en dag med ännu mindre snö. En vit jul kan man glömma nu i de "nya" tiderna. Mina snögubbar har sakta med säkert smällt bort och nu består de bara av en liten hög med en varsin morot bredvid sig. Dagarna bara rullar på känns det som? Vad gör man? Man är ledig, man typ chillar.. Varför gör man inget vettigt, något riktigt vettigt. Men när man tänker efter så vad är vettigt att göra? när gör man något vettigt egentligen? Jag anser att jag lever ganska gött ändå ;)

Och vad kan den här helgen ha att bjuda på må tro? Har dessvärre typ inga planer än då länge. En tripp till örebro imorgon tror jag det blir annars är jag fortfarande oplanerad och öppen för förslag =) Man kan ju trots allt inte låta en helg som denna bara flyta iväg, måste nästan ta vara på den som man gjort med de andra helgerna detta år. =)

Idag har jag iaf varit snäll och hjälp mamma att städa huset, cred!
Remember, tomten ser allt ;)

Men nu ska jag göra nått, duscha och göra nått annat gööj!



Love!

De kommer och går..

Ännu en tid har passerat sen sist jag tittad in här för att lämna lite fakta :P
Vart ska jag börja? kan ge en liten kort resumé av helgen och starten på hur den nya vecka har varit.. I Lördags var jag först och sprang en snabbis på stan med mamma för att sedan åka vidare och käka mat på katrinedalskrogen, en plankstek som smakade fin fint =) Sen var det bara hem fixa, hitta någon att gå ut med?
Just i den stunden insåg jag hur många som saknas i hålan? vart är alla mina brudar! I miss you!  men efter letande osv fick jag en halv saleten Ida att bli med iaf, eller jag ett tag.. Sen var man där igen, på hotellet som ser ut som alltid, typ samma folk som alltid. Men någonstanns i detta, samma samma, så fann jag en kul kväll och framför allt kul att träffa alla igen :) Sen vart det efterfest osv. Inget mer om det !
Sen kom den allt för vardagliga söndagen som alltid brukar vara den där sega dagen, och lika så denna! En rent av chill-söndag med innehållande middag hos pappsen =)

Igår däremot var jag först barnvakt till min kära lille-bror. Detta innebar att jag fick bygga snö gubbe, och inte bara en utan två snö gubbar! Jag hade glömt hur slitsamt det var när det var dax att lyfta upp den andra bollen.. men heter man bling så löser man allt  så nu står dom där och sakta men säkert smälter bort!
Efter mitt slit som barnvakt med allt var det innebär så fick jag ialla fall åka iväg på en asnikstbehanlig som jag så väl förtjänat ! Fick den av min kära mor och far som ansåg mig vara värd det efter att jag klarat alla tester så bra! Thanx!

Sen kom tisdagen som kom att innehålla en hel dag i Örebro med Jonna =) Hann med både stan och marieberg och nu tror jag iaf att de flesta julklapparna är inhandlade. Jag tror nästan det är första gången jag är ute i sån här god tid, det är ju hela en vecka till jul! :P
Har även snackat med jobbet idag och jag blir hemma här nu fram tills efter jul någon gång, yeeey! schemat börjar gälla från och med 1 jan. men vi åker nog upp efter jul och extraknäcker lite så vi får ett litet cash flow i januari  :)



Puss!




Luciatåg...

Goddagens!

Ett tag sedan sist, och just nu befinner jag mig faktiskt hemma i Sverige =) Kom hem igår, anledningen till detta är att jag och Jonna, äntligen, har fått avklarat våra tester i onsdags och klara dom allihop. Åtta praktiska tester avklarade på en dag, lite rätt att vara stolt må jag säga ;) så nu är vi lediga ett tag så då tänkte vi att då passar vi på att göra en hem visit på obestämd tid.. I onsdags bjöd vi till en "fira fest" hemma hos oss med lite gott att dricka, unnade oss till och med en champange, och tilltugg så som glasstårta !
Tyvärr må jag säga klarade inte Jennifer sitt sista försök :( men vi ska lösa det, vi ger inte upp, vi ska fixa =)

Idag var jag uppe med tuppen för att kolla på Jonathan och hans lucia tåg, Jonathan som stjärngosse, how cute! :) Sen åkte jag hem igen och tog mig en tupplur för att orka med en fredags kväll i Degerföörs! Kan bli vad som helst? Sen imorgon väntar en utgång på hotellet, vilket inte var igår vill jag lova? vet inte när jag var där senast men nu ska jag göra en come back trots allt =)



Nej nu väntar dusch..

Kisses


Ännu en sån där Lördag

Tjenis, en lördag med massa snö.. Har just duschat och fixat lite och nu filosoferar jag i vad jag ska ta på mig ikväll.. Ikväll blir det väl en tripp förbi grabbarna grus igen och sen får vi se hur kvällen tar sig ;p

Igår var en himla trevlig kväll hos "grabbarna", en sån där vanlig fredag i Jessheim, enda skillnaden var att det var endel ombytta roller under kvällen vilket vi är ganska glada för! :) Det var vin dans sång och jaa, en kväll i jessheim helt enkelt.. Måste upplevas för att förstå hur det är vi gör det här i trakterna :D

Här är ett litet smakprov på kvällen.. Orkar dock inte lägga upp en hel radda med pictures!










Nej nu väntar kvällen.. Ha en bra kväll !

Kyss

Snö och is..

Det snöar ute!

Det har kommit så sjukt mycket snö, två decimeter om inte ännu mer, vi kommer snöa in ! Våran balkong ser ut som en stor madrass typ.. och våran trappa måste skottas innan någon slår sig där, rejält :P Det är nog bara en tidsfråga!

Igår var det tisdag, typ lill lördag här omkring.. Och första tisdagen är det Beer-call här omkring så vi tog oss ut en sväng igår och kollade läget.. Men insåg snabbt att vi inte var så sugna och vi vände hemmåt iställe =)
Ska iväg och jobba snart, jag vill börja med testerna! Vill få det överstökat nu !

På fredag hoppas vi på en kul kväll, då kan vi förhoppningsvis tajma in så "alla" kan vara med och trivas för det var länge sen nu, ska alltid vara någon som jobbar, är hemma osv.. Kan bli en såkallad lyckad kväll i jessheim :)

Tredje luckan är öppnad!
Ha det bra

Kysss J.

December!

Nu har det slagit om, första luckan på kalendern är öppnad och snön ligger fint på backen :) En ganska bra start på December.. igår firades också första advent, en egenskapad adventsljusstake, glögg och pepparkakor blev det och tro det eller ej men stjärnorna hänger i fönstret ! Vilken julstämmning vi börjar skapa =)

Helgen har varit bra.. Fredagen vart kanske inte helt som planerad då vi upptäkte att Taket var 23 i fredags och att det sedan kommer vara 18 års gräns. Men det är ju vår dagliga tur här i Norge.. men vi löste det ändå, ännu en galen kväll i Jessheim ;) Lördagen vart ganska lugn efter en hård fredagkväll med lite mys och skitsnack typ..

Nu väntar en jobb vecka och förhoppningsvis får vi börja med våra tester också ! Vill bli klar med dom, vill få ett schema och veta om jag jobbar över jul.. Jag vill vara hemma i jul =) 
Förhoppningsvis är min nästa hem visit nästa helg, runt lucia där.. Känns som det var länge sen man var hemma i Degerfors nu, saknar det faktiskt lite grann trots att livet här är great! :)


Puss


 

RSS 2.0